perjantai 16. toukokuuta 2014

Elämää suurempia hetkiä



Muistoihin ei tarvita paljoa. Muistot syntyvät spontaaneista tilanteista, tuoksuista, äänistä ja hetkistä, jotka jollain ominaisuudellaan piirtyvät sydämiin.


Parhaat lapsuusiän muistot eivät maksa paljoa eivätkä vaadi paljoa. Hetket, joita aikuisena muistellaan ovat niitä hetkiä, jotka vietettiin perheen kanssa ihan niissä tavallisissa arjen askareissa. Kun leivottiin yhdessä pullaa, käytiin ongella, maattiin nurmikolla viltin päällä ja luettiin kirjoja. Ihan tavallisissa hetkissä, kunhan niissä saa olla yhdessä vanhempien kanssa ja on aikaa ihan vain olla.


Meillä tehdään tänään muisto. Tallennetaan sielun syvyyksiin lapsuudesta hetki, jota kerrotaan joskus myöhemmin omille lapsille ja joka toivottavasti joskus antaa sysäyksen luoda muistoja omille lapsille.


Esikoinen lähti tänä aamuna koulun kanssa luokkaretkelle ja kuopus joutui jäämään kotiin flunssan takia. Mieli oli paha ja jotain piti keksiä. Päätettiin pitää yökkäri piknik. Aamulla aamupalan jälkeen kerättiin koriin ja kylmälaukkuun eväitä, haettiin komerosta viltit, keräiltiin irtotyynyjä ja lähdettiin retkelle olohuoneeseen. Leviteltiin lattialle viltit ja herkkukorit ja haalittiin viereen Aku Ankkoja, kirjoja, elokuvia, lautapelejä ja parit videopelit. Sääntönä oli, että koko päivä piti olla yökkäreissä ja että herkkuja piti syödä. Luetaan, pelaillaan ja katsellaan elokuvia. Ihan vaan röhnötetään yökkäreissä ja ollaan. Pääasia, että ollaan viltillä ja että on evästä.


Piknikillä ollaan oltu nyt muutama tunti ja nyt valmistaudutaan nauttimaan se pakollinen kunnon ruoka. Yritetään keksiä joku näppärä keino, miten saadaan kissa pysyttelemään omien eväidensä parissa samalla kun itse syödään viltillä kanaa ja riisiä. Jälkkäriksi kuopus valitsi Aino Mustikkajäätelön ja minä ajattelin testata Ingman Creamy Rocky Roadin. Näillä aloitellaan ja herkutellen jatketaan. Tervemenoa laiha elämä!


Lapsuuden parhaat hetket tehdään yhdessä. Ne eivät vaadi paljoa, ainoastaan aikaa. Meillä ei revitä stressiä vaan hullutellaan säännöllisesti. Lähdetään keskiyön leikkipuistokierrokselle eväiden kanssa, syödään aamupala nurmikolla viltin päällä, telttaillaan talvella takkahuoneen lattialla tai pidetään lautapeli- tai elokuvamaraton herkkujen kanssa. Legolandit, huvipuistot, kylpylät ja muut lomapaikat ovat ihania ja niissä on hauskaa, mutta kun tehdään niitä muistoja ja hetkiä, jotka muistetaan vielä vuosikymmentenkin jälkeen ei tarvita rahaa. Tarvitaan vain aikaa ja halua heittäytyä.


Parhaat muistot tehdään arjen keskellä, ihan vaan sillä, että ollaan yhdessä. Kaikessa rauhassa.


Mukavaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Siis tää on niin hyvä!!! kai olet lähettänyt idean jonnekin vanhempi-/lapsi -palstalle??? ellet, tee se!

    VastaaPoista