lauantai 10. toukokuuta 2014

Luonnosta ja pohjalaisesta luonnosta


On tämä taas. Ensin paistaa aurinko ja hellettä pukkaa, seuraavalla viikolla on kymmenen senttiä lunta maassa. Tällä viikolla ei sitten osattu päättää pistettäisiinkö lunta vai annettaisiinko paistaa ja vedettiin kaikki vaihtoehdot läpi.

Siinä sitä jälleen yksi todiste siitä, että yläkerran heppu on mies. Tajutonta kämmäystä koko ajan. Yrittäkää nyt helvetti päättää siellä yläkerrassa laitetaanko kevättä vai laitetaanko talvea. Joka viikko eri kelit. Välillä mennään uikkareilla ja seuraavana päivänä saa kaivaa karvalakkia. Perkele mitä törttöilyä!

Jos yläkerrassa hallinnoisi nainen, homma olisi täysin selvä. Kukin vuodenaika tulisi ajallaan ja sellaisena kuin pitäisi. Talvella olisi lunta ja pakkasta ja kesällä heiluttaisiin toisella laitaa.
Jokainen vuodenaika kestäisi sille varatun ajan ja mittarin tultua päähän, pukkaisi seuraavaa vuodenaikaa kehiin.

Kesälläkin olisivat kuviot selvillä. Muutama päivä aurinkoa ja kerran viikossa kunnolla vettä, että kasveilla olisi hyvä olla, ja sekin arkena, että viikonloppuisin saataisiin nauttia kesästä täysin rinnoin. Ei olisi tätä nykyhelvettiä, kun yläkerran väki vetää joko kolme kuukautta tajutonta hellettä niin että hermot menevät ja kasvit kuolevat tai vaihtoehdon B: koko kesän kestävän sadekauden helvetinmoisella tuulella ja myräkällä. Miehet! Perkeleen luuserit sössivät kaiken!

Sanonpa vaan, että kun meikäläinen vaihtaa hiippakuntaa, niin asioihin tulee muutos ja hommat hoituvat. Pelleily loppuu siihen. Tämän kirjoituksen jälkeen hiippakunnan vaihto saattaa tapahtua nopeammin kuin alun perin oli suunniteltu ja saattaa tuo tuleva osoitekin vetää tropiikin puolelle ennemmin kuin sinne yläkerran autuuteen...










On saattanut tulla mainittua tai muuten käydä ilmi, että meikäläinen on pohjalainen. Sillä selittyykin suuri osa näiden kirjoitusten sisällöstä. Ensinnäkin kirjoittajan kaikkivoipa täydellisyys. Tunnettu tosiasiahan on se, että yksi pohjalainen vastaa sataa suomalaista. Pohjalaisten täydellisyyttä kuvaavat myös oivallisesti peripohjalaiset sanonnat: "hyvää yritetähän, mutta täyrellistä pukkaa" tai "ei pohojalaaset oo täyrellisiä, meiltä puuttuu heikkouret" Kuvaavaa on myös se, että täällä päin ei olla turhan vaatimattomia. pohjalaiset nyt vaan ovat joka asiassa niin käteviä, että mitä sitä piilottelemaan.

Teksteissä viljellyt kirosanat saa vetää myös pohjalaisen mentaliteetin piikkiin. Pohjalaiset, (ja pohjalaisilla tarkoitetaan nimenomaan etelä-pohjalaisia, rantaruotsalaisia ja muita hörhöjä ei lasketa) vittuuntuvat samaan tahtiin ja yhtä hillittömästi kuin baskit ja muut Etelä-Euroopan kuumakallet, nollasta sataan alle sadasosa sekunnin. Kun ottaa päähän, meitä ei harmita hillittömästi, meitä vituttaa aivan saatanasti. Pelkkä "suututtaa" ei kuvaa tarpeeksi pohjalaisen vitutuksen tilaa. Tekstejä kannattaakin suodattaa pohjalaisfiltterin läpi ja poimia olennainen kaikkien perkeleiden ja muiden erinomaisuuksien välistä.

Tunnettu pohjalainen tosiasia on myös se, että pohjalainen mies luulee olevansa se joka määrää kaapin paikan. "Fakta", jolle jokainen pohjalainen nainen ulvoo peräsuoli pitkällä. Sillä Pohjanmaalla naiset hoitavat hommat ja hoitavat ne silleen kätevästi niin että se pohjalainen mies saa paukutella henkseleitä ja olla isäntä, samalla kun pohjalainen nainen näyttää, että kanna se tuohon. Pohjalaisista miehistä eivät vittuile muut kuin pohjalaiset naiset ja pohjalaisille naisille ei vittuile kukaan ei edes pohjalainen mies.

Vaikka meillä perkeleet lentävät silloin kun repii ja raastaa niin ei sitä kannata ottaa aina niin vakavasti. Eri mieltäkin uskaltaa olla. Toistenkin mielipiteitä kuunnellaan ja niistä ollaan jopa kiitollisia, vaikka ovatkin vääriä. Yritetään sitten vaan saada se harhaluuloinen ymmärtämään, että kun nyt vaan reippaasti tekee niin kuin pohjalainen sanoo, niin meillä kaikilla on paljon mukavampaa.

Pohjalainen on reilu ja uskollinen kaveri. Hermo pohjalaisen kanssa menee, jatkuvasti, mutta pohjalainen jaksaa kyllä ymmärtää, että kaikki eivät voi olla pohjalaisia ja ymmärtää kyllä, jos muualta tullut ei aina tajua, mikä itselle on hyväksi. Pohjalainen osaa nauraa itselleen. Pakko. Pohjalaista huumoria ei aina ymmärrä kukaan muu kuin toinen pohjalainen. Monesti on käynyt niin, että pohjalaisen hellä vittuilu on ymmärretty väärin ja siinä sitä sitten vedetään poikapainia grillijonossa.

Niin että älkää ottako itseenne. Kiroilua ja tätä ylenpalttista erinomaisuutta. Me nyt vaan ollaan vähän tällaisia. Käyttäkää filtteriä ja lueskelkaa ihan kaikessa rauhassa. Ei tarvitse hosua, ihan voi sisäistää faktat omaan tahtiinsa sillä kaikkihan tuntevat sanonnan "hosumalla ei tule kuin etelä-pohjalaisia kakaroita". Niin että ottakaa iisisti, ei meillä ole aikomus täyttää koko maata. Maailmaan mahtuu vain tietty määrä täydellisyyttä ja siksi meillä on jo Etelä-Pohjanmaa.

Tsemppiä teille muillekin!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti